Oma blogiluettelo

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Uusrikas tuttavani - musta Audi ja Igor


 

Kuuman helteistä, kolean viileää, Pietari-päivän juhlintaa, venekierros ympäri Nevan saarien, gruusialaista ruokaa - kaikkea ehtii pitkän viikonlopun aikana. Jalkoja jo kolotti, mutta  olisin halunnut kulkea ja katsella, painaa mieleen Kesäpuiston kukkivat puut ja vilpoisat käytävät, syreenien tuoksun ukkossateen jälkeen.

Sunnuntaina  kaupunkipäivää juhlisti suuri, usean kuoron konsertti. Ohjelmiston päätti perinteisesti tuttu kappale Unohtumaton Pietari. Nuoret perheet juhlivat keveän iloisesti, vanhemman sukupolven juhlinnassa on mukana vakavampia muistoja.Rostra-pylväiden soihdut juhlistivat sateista konserttia. Unohtumaton hetki myös minulle. Majapaikka löytyi tällä kertaa Mukhina-kadulta, Vasilin saaren kaukaisemmasta kärjestä. Olga odotti Suomen asemalla, Igor kurvasi mustan Audin jalkakäytävän reunaan ja matka asunnolle  taittui jutustellen ja varovasti tutustuen.

Varakkaan pariskunnan toinen talo on Saksassa, poika opiskelee saksalaisessa yliopistossa kauppatieteitä, Putin on ensimmäinen hyvä presidentti Jeltsinin jälkeen, Peurungassa on mukava käydä kalastusreissulla, Suomen jääkiekkojoukkue on aina ollut oiva vastus.Keskustelusta poimittiin sopivat aiheet ja loput ohitettiin kohteliaasti.

Asunto oli hieno ja tekniikka niin modernia, että koko aikana ei onnistuttu saamaan televisiota toimimaan. Igor oli tuonut kaakelit Espanjasta ja koko muu kalustus Saksasta.Kylpyhuone kuin unelma.

Venäläinen uusrikas ei herätä ajatuksena sympatiaa, mutta ennakkokäsityksiä on hyvä koetella. Myönnettävä siis on, että Igor osoittautui mukavaksi uusrikkaaksi - varautunut aluksi, sitten todella ystävällinen ja kiinnostava puhekumppani. Kertoi lapsena haaveilleensa lääkärin ammatista, mutta elämä oli heittänyt Meriakatemiaan. Nyt onneksi tytär haaveili lääkärin ammatista.Hyvästelimme lämpimästi.

 Allegroa odottaessa ehdin vielä sekä sushibaariin että oikeaan kansankuppilaan syömään reissun ainoan kaalipiirakan.Pietarin matkaa ilman kaalipiirakkaa en halua edes kuvitella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti