Oma blogiluettelo

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Tarja Halonen ja Therese Bugnet

Tarja ja Teresa viihtyvät hyvin pihallani. Tarja on blandaruusu ja Teresa puolestaan kuuluu rugosa-ryhmään, varsin vähään tyytyviä kaunokaisia kummatkin ja sopivat aloittelevan ruusuharrastajan pihaan

Vaan saisipa lisää kaunottaria: Fru Dagmar Hastrup ja Duchesse de Montebello olisivat tervetulleita seuraan. Rouva Hastrup on myös rugosa- eli kurtturuusu ja Montebellon herttuatar taas ranskanruusu eli gallika.

Kiistattomia kaunottaria heistä jokainen.

Paahteinen viikonloppu kului Suomen Ruususeuran retkellä Turussa. Nyt ymmärrän, että on hengähdettävä ihastuksesta kun puutarhan kätköistä kuulee huudahduksen: Täällähän on Selma Lagerlöf!

Ruusupensaisiin todella perehdyttiin, ruusuista keskusteltiin, ruusuja valokuvattiin kolme kokonaista päivää, innokkaimmat osallistuivat illallisen jälkeen perinteiseen ruusujen tunnistamiskilpailuun.

Ja jos tämä kaikki ei todellakaan riittänyt, saattoi jo ryhtyä suunnittelemaan matkaa ensi vuoden ruusutapahtumaan Lyoniin. Näissä piireissä kuuluisan Meilland-suvun nuoren polven edustaja esitteli Lyonin tapahtumaa ja kertoi suvustaan - olin luultavasti ainoa, joka ei ollut aiemmin kuullut Meilland- suvun ja Peace- ruusun tarinaa.

Hetki on kuitenkin hengähdettävä ennen seuraavaa ruusutapaamista sillä ensikertalaisena sain lähes uuvuttavan annoksen ruusutietoutta. Aitojen harrastajien intohimoinen uteliaisuus ja valtaisa tietomäärä, jokaisen puutarhan ainutlaatuinen kauneus, omistajien väsymätön halu luoda kauneutta, suloinen ruusuntuoksu, värien yltäkylläisyys - väsymys ja helle unohtuvat eikä Lyon  sittenkään ihan mahdoton ajatus ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti