Oma blogiluettelo

tiistai 12. elokuuta 2014

Opin uuden sanan - preloved booksUuteen kaupunkiin tutustuu joutuisasti kun kävelee reippaasti aamusta iltaan. Illalla on paljon tietävämpi ja jalat on mukava nostaa kotisohvalle. Turisti  on lepohetkensä ansainnut.

Vilnassa on kauniita kirkkoja, erityisen kauniita ja erityisen paljon. Ja portteja, vanhoja kaupunginportteja, portteja hiljaisille sisäpihoille.

Tänään poikkesin moneen pyhäkköön. Eniten pidin tunnelmallisesta punatiilisestä Pyhän Annan kirkosta, sirosta goottilaisesta rakennuksesta, kauniista kuin koru.

Aamunkoiton portti on vanhin säilynyt keskiaikaiseen Vilnaan johtaneista porteista. Portin kappelin ihmeitä tekevä Madonna katseli tyynenä japanilaisten turistien ryhmää ja kamerat tallensivat  kiotolaisille sukulaisille vieraan länsimaisen  temppelin jumalallisen naishahmon.Tarpeellinen lepohetki ja ihastuttava löytö: antikvariaatti ja kahvila Mint Vinetu Stigliu-kadulla. Kahvin tuoksua, vanhoja kirjoja, mukavia käytössä kuluneita sohvia, hiljaista jazzia, kirjoihin syventyneitä ihmisiä, keskustelevia ystävyksiä jo jäähtynyt cappuccino -kuppi pöydällä. En osaa kuvitella mukavampaa paikka iltapäiväkahvini nauttimiseen.


Ja vanha kirja on preloved. Kaunis ajatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti