Oma blogiluettelo

tiistai 28. marraskuuta 2017

Santo Domingossa onkin oikeasti kuumaa

Hikinen ja värikäs. Hikinen ja rasittava. Hikinen ja yllättävä. Santo Domingo on melkoisen vaativa kokemus.

Muutama päivä Orion-kadulla Nacon kaupunginosassa. Keskellä hyvinvoivaa ylempää keskiluokkaa, ympärillä lukuisia avustavia henkilöitä - en suomalaisena osaa kuvailla muulla tapaa supermarketissa ostoksia pakkaavia poikia, kerrostalon aulassa asukkaita auttavia miehiä - tilataan taksi, hoidetaan tavaroiden kotiinkuljetus kaupasta tai ravintolasta tai vaikka apteekista, roskapussi häviää kuin itsestään.

Oikeastaan haluaisin pakata ostokset kestokassiini ihan itse, mutta totta on, että olen jo useasti kysynyt neuvoa kerrostalon ovimiehiltä ja aina saanut ystävällisen ja hyvän vastauksen. Silti koen oloni hieman vaivaantuneeksi enkä usein tiedä miten toimia.



Eilinen haaste oli paikallisen sim-kortin hankinta. Claro on paras firma ja tietolähteenä tällä kertaa ystävällinen uber-kuski.

Ensimmäisessä liikkeessä nuori mies kertoi, että ei voi asiaani hoitaa. Ei, vaikka mukana oli passi. Epämääräinen kädenheilautus suuren ja vilkkaan avenidan suuntaan. Ulos kuumuuteen ja eteenpäin. Seuraava tietolähde ei tiennyt asiasta mitään, mutta ehdotti vievänsä minut mopollaan minne nyt olinkin menossa.

Takaisin asunnolle hikisenä, jo hieman lannistuneena ja aavistuksen ärtyneenä. Oli poikettava Nacional-supermarkettiin, sisuuntuneena nappasin  osan tavaroista omaan reppuuni ja vältin ainakin kolme muovikassia.

Ja sitten silmäni osuivat pieneen Claron palvelupisteeseen.

Kesti kauan ja vaati virkailijalta kärsivällisyyttä ja paljon vaivaa, mutta nyt minulla on paikallinen puhelinkortti. Claro lähetti asiakastyytyväisyyskyselyn ja esitin toiveen joulubonuksesta nuorelle naiselle Nacionalin palvelutiskillä.

Ymmärrän, että ulkomaalainen asiakas oudon puhelimen kanssa ei ole varsinainen ilo ja siksi arvostin virkailijan asennetta - asiani hoitui ja samalla nainen ehti hoitaa monta muuta asiaa joutuessaan välillä odottelemaan minun tietojani.

Paikallinen puhelin on tarpeellinen, sillä järkevin tapa liikkua on uber-taksi. Uber-kuljettajilta olen oppinut jo monta asiaa ja käytän matka-ajan hyväkseni - käy kielikurssista ja lisäksi saa hyvät vihjeet vaikka siitä, mikä on paras viikonpäivä asioida Nacional-marketissa jos haluaa hedelmät ihan tuoreina. Arvostan todella noita arkisia tiedonhippusia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti