Oma blogiluettelo

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

El Puerto - kolme kuvaa ja muutama miete

Kotona. Mukavaa.

Tällä matkalla vietin enemmän aikaa El Puertossa ja opin kaupungista paljon uutta. El Puerto on suurempi kuin olin ajatellut, mutta siellä on mukava kävellä. Rakkaan kotikaupunkini autoilijat eivät ole täysin sisäistäneet suojatien tarkoitusta  - auton joskus pysähtyessä jalankulkija hämmästyy, kumartelee  yllättyneenä ja päästyään kadun yli vielä vilkuttaa kiitokseksi. No, tuollainen kummallinen kumartelu ei Puertossa kuulu asiaan. Kaupungin turistitoimistossa San Marcos-linnan aukiolla olen ihan aina saanut poikkeuksellisen hyvää ja asiantuntevaa palvelua  Kävijää neuvotaan, saa hyvän kartan, tarkat aukioloajat ja useiden bodegoiden osoitteet. 

Hyvä tapa tutustua kaupunkiin onkin aloittaa muutamalla bodega-vierailuilla. Bodegan koosta riippuen, vierailu voi olla ammattimaisesti opastettu  ison Osborne-bodegan kierros videofilmeineen tai pienen bodegan sympaattinen esittely muutamalle kiinnostunneelle.

Aina kuitenkin kierroksen päätteeksi eri sherrylaadut maistellaan yhdessä ja keskustelu viriää helposti vertailtaessa oloroson ja amontilladon makua ja miettiessä käyttötarkoitusta rusinaisen makealle Pedro Ximenez-sherrylle.

http://www.osborne.es/productos/vinos/jerez/


Oma bodega-suosikkini

Jostain syystä olen mieltynyt kaupunkeihin, joiden kukoistuksen ehkä lyhytkin hetki on jäänyt taakse ja asukkaat jatkavat vaatimattomampaa elämää menneen loiston jo rapistuessa kauniisti ympärillä.Vanhaa ei kuitenkaan pureta surutta uuden tieltä vaan ajan kerrokset saavat näkyä, uusi ja vanha limittyvät kauniisti.

Myönnän - rappio ehkä jo voittanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti