Oma blogiluettelo

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Uutta ja vanhaa: Suosittelen tai sitten en

Bar Vicente:
Calle Abastos
Puerto de Santa Maria

Viihtyisä, seinillä vanhoja kauniita julisteita. Kerrassa hieno paikka! Ja aina paikalla itse hurmaaava Vicente. Lämmin suositus!                               
Ravintola El Arriate:
El Puerto de Santa Maria
Calle Los Moros

Viehättävä sisäpiha, kiinnostava lista, kunnianhimoista yritystä ja ystävällinen nuoripari ravintoloitsijoina.

 Nyt pitäisi hankkia hyvää oliiviöljyä kotiin ja opetella leipomaan rapeakuorista leipää.

Saimme  vihjeitä hyvistä oliivitiloista. Harmi, että emme ole ajatelleet vuokrata autoa ja El Palmar-rannan lähellä sijaitseva upeaa oliiviöljyä tuottava luomutila jää näkemättä. Ainakin tällä matkalla.Ravintola Sopranis:
Calle Sopranis
Cadiz


Vuodessa ehtii muuttua paljon. Entinen suuri suosikkini. Siis valitettavasti entinen.

 Entisen ravintolan oheen avattu uusi tapas-baari. Ei ole helppo laajentaa ravintolaa ja säilyttää vanha hyvä tunnelma.

Parasta oli musiikki ja edelleen niin hieno vanha lattia.Ravintola El Faro:
Calle San Felix 15
Cadiz

Perinteinen ja arvokas, myös kallis Michelin-ravintola.
Mutta suosittelenkin baaria.
 Loistavan hyvä on Arroz negro-annos, paella jossa mustekalaa.Ja elämyksen täydentävät huomaavaiset, hienotunteiset ja taitavat tarjoilijat. Kaikki miehiä, vanhimmasta nuorimpaan ihan huippuja. Kelpaa elämykseksi jo tarjoilijoiden seuraaminen. Baarissa hinta-laatu hyvinkin sopiva.


Antikvariaatti
Libreria Raimundo
Cadiz


Valtaisa määrä kirjoja hyllyillä ja epämääräisissä, vinoissa pinoissa lattialla.  Etsitty kirja kuitenkin ihmeellisesti löytyy.

 Olen ostanut täältä monta Alicia Gimenez Bartlettin dekkaria, sillä pidän päähenkilöparista, Petra Delicadosta ja Garzonista.

Ja omistaja on vanha rouva, joka puhuu taukoamatta ja ihan koko ajan. Välillä auttamassa rouvan rauhallisempi poika. Täällä poikkean joka kerta.Kahvila Quilla:
Cadiz


Kahvila, josta hieno näkymä Santa Catalina-linnakkeelle ja merelle, hyvä paikka ihailla näkymää, katsella ohikulkijoita, kalastusveneitä.Tai laskevaa aurinkoa.


Auringonlasku Cadizissa on aina yhtä hieno. Ja Quilla on aitiopaikalla Atlantin rannalla.
Ultramarino Bar El Veedor:
Calle Veedor

 Perinteinen siirtomaatavaraliike ( ehkä sanaa ei enää käytetä suomen  kielessä eikä edes kuvaa hyvin pientä liikettä, mutta sanakirjakäännös "Ultramarino"-sanalle todella on siirtomaatavaraliike ) ja samalla baari, hyviä tapaksia, taitavia, arvonsatuntevia mutta sympaattisia tarjoilijoita, tuttua asiakaskuntaa hämärässa baarissa, jonka sisustusta ei varmasti ole muutettu ikinä ja hyvä juuri niin.

Toivon, että voin palata El Veedoriin ja löytää samat perinteiset tapakset,saman valikoiman herkkuja kaupasta, samat vanhat herrat nauttimassa lasillista fino-sherryä ja cadizilaisia  friteerattuja pikkukaloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti