Oma blogiluettelo

tiistai 30. syyskuuta 2014

Matkalla jo kotonaSyksyiset päivät kuluvat pihatöissä, puolukkametsässä, kahta hoitokoiraa seuraillessa, lukiessa, tai edes selaillessa kirjoja. Vuodenkulun hienointa aikaa: kaunista, kuulasta ja reipasta. 

 Mielikuvissa ja matkavihon sivuilla kehittelen jo seuraavaa matkaa. Ainoa toistaiseksi varma varaus on airbnb:n  kautta hankittu asunto Prahassa, sieltä eteenpäin junalla Balkanille. Suunnitelma elää ja muuttuu ja innostaa minua ihan joka päivä.

Matkaa teen jo nyt junakarttoja tutkien, valuuttalaskuria tarvitsen matkakulujen arviointiin, monet keskustelupalstat ja blogit sisältävät ajantasaista ja käyttökelpoista tietoa. Riippuvuuden kriteerit voisivat jo täyttyä sillä aikaa kuluu erityisesti junasivustoilla - huomaan pohtivani välimatkaa Bukarestistä Thessalonikiin, etsin makuuvaunua ja hintaa vaikka en edes aio Thessalonikiin suunnata. On vain niin kiinnostavaa, melkein kuulee asemien äänet, haistaa junan tuoksun ja elää lähdön ja seikkailun tunnelmassa.Tässä suosikkisivustoni The Man in Seat Sixty-One:

http://www.seat61.com/sitemap.htm#.VCr-zBbi_XY

Jo nyt olen oppinut paljon uutta: Sighisoara, Skopje ja Sarajevo löytävät paikkansa Euroopan kartalta ja Vlad Seivästäjän  alias Draculan kotilinna samoin. Aina oppii uutta. No,  pohjatietoni Balkanin alueesta olivatkin häpeällisen hatarat ja maihin liittyvät mielikuvat kytkeytyvät ensimmäisenä mielessäni surulliseen lähihistoriaan. Olen valmis tarkistamaan kaikkia ennakkoluulojani, sillä se on matkustamisen idea. 

Tarkoitus on matkustaa junalla, asua edullisesti ja matkata rauhallisesti. En raahaa rinkkaa enkä nuku junassa, lämpimään suihkuun haluan joka päivä, mielellään kaksi kertaa.

  Alkuperäinen idea syntyi VR:n Interrail-sivustoa silmäillessä. Nuorena en onnistunut vakuuttamaan vanhempiani, nyt oli helpompi selittää lapsille reilauksen ideaa. Hämmennystä herätti vain matkareitin valinta: missä on Brasov? Ja miksi Belgradiin?

Perinteinen mustakantinen vihko ( Moleskine- hifistelyä mutta tuottaa minulle iloa), penaali täynnä puuvärikyniä, muutama perinteinen kaupunkiopas, ensimmäinen e-kirja omasta kirjastostani,  Ipad - siinä tärkeimmät.

Kauan ja hyvin palvellut simpukkamallinen puhelin vaihtui uuteen ( oikeastaan pre-owned apple certified)  iphoneen ja sen kamera on riittävä minulle.

 Nyt opettelen uutta kännykkäkameraa käyttämään. 

4 kommenttia:

 1. Sinulla on mielenkiintoiset suunnitelmat. Odotan jo kärsimättömänä, mitä kaikkea koet matkan aikana.

  Terveisin Pirkko-Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minuakin jännittää. Ja samalla jo on ikävä lapsia ja lapsenlapsia. Lähteminen on ristiriitaista, haluaa sekä lähteä että jäädä.

   Poista
 2. Hei tosi hyvännäköinen tämä uusi ilme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, on enemmän sattumien summa kuin valinta. Oli vaikea muokata ja lopulta luovutin, saavat nyt kelvata.
   Terveisiä teilla kaikilla!

   Poista