Oma blogiluettelo

torstai 11. syyskuuta 2014

Saarihypähtelyä Kreikassa

Kiusaus oli liian suuri: äkkilähtö Kosille. Ilman ennakkoharkintaa ja puhtaassa vapauden  huumassa, täällä siis ollaan ja kärsitään kuumuudessa.

Rantalomailu on raskas laji - rantatuoleja, värikkäitä varjoja, kookoksentuoksuista aurinkoöljyä,kuumuutta, hiekkaa sandaaleissa. Ei helppoa ollenkaan. Myönnän, merivesi on syksyllä suloisen  lämmintä ja Aigeanmeri kaunis kuin kuvissa, turkoosi ja sininen yhtä aikaa. Iltaisin jasmiini tuoksuu raskaan makeana ja kaskaat metelöivät.

Rantaelämältä voi kuitenkin pelastua - saarihyppely ei ole vaikeaa edes ensikertalaiselle. Bussien ja laivojen aikatauluja löytyy netistä, käytännössä viimeisään satamalaiturilla huomaa lähteekö laiva vai ehkä ei kuitenkaan. Odotteluun löytyy aina sopiva taverna ja aika kuluu ihmisiä katsellessa. Kalymnos, Patras, Samos - ihan oikea saarihyppelijä en ole sillä yöksi palaan Kosille. Saarihypähtelijä ehkä kuitenkin.
 
Ihmiset ovat ystävällisiä ja apua löytyy, mutta osaisipa kreikkaa. Paras ja tarkin tieto laivalaiturin ilmoitustaululla on kreikaksi ja vieressä oleva englanninkielinen käännös  näyttää epäilyttävän lyhyeltä. Saarihypähtelijä ei voi olla kärsimätön, yllätyksille on tilaa ja helle helpottaa laivaa odotellessa.


2 kommenttia:

  1. Hei, oliko yhtä hyvää ruokaa kuin Kreetalla?

    VastaaPoista
  2. No, ehkä ei ihan niin hyvää tarvernaa löydetty kuin se Kreetan paras. Mutta hyvää, sellaista terveellisen kotona valmistetun ruuan oloista oikeastaan joka kerta.
    Paras eturuoka: karamellisoidut herkkusienet. Ei ehkä erityisen kreikkalaista, mutta erinomaisen hyvää.

    VastaaPoista