Oma blogiluettelo

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Bratislavassa ja presidentti naapurina

Jo aika mones airbnb-kämppä.Tämä erikoinen asunto on vanhassa suojellussa talossa ihan Presidentin Linnan vieressä.  Huoneet neljä metriä  korkeita, parkettilattia kauniin kulunut, huoneistoon lisätty parvi portaineen arveluttava. Hinta kovasti edullinen.

Taksi keskustaan tuntui kalliilta, joten reippaasti matkalaukkua raahaten keskustaa kohti. Ilman karttaa mutta ei hätää, kysyvälle vastattiin ja asunto löytyi. Vielä en osaa tositilanteessa hyödyntää puhelimeen ladattua Tripadvisor-appia vaan valitsen ystävällisen vastaantulijan ja luotan annettuun neuvoon.

Nuori vuokraisäntä Blazej oli ostanut huonokuntoisen asunnon vuosi sitten ja remontti on erittäin, erittäin kesken. Kaikki oleellinen asunnosta oli sivustolla ihan oikein ja vielä ennen varausta Blazej varmisti, että parvi ja portaat eivät aiheuta hankaluutta. Eivät varsinaisesti, samanlaisia on suomalaisilla mökeillä.

Blazej remontoi asuntoa itse, mutta suurempiin korjauksiin tarvitaan tässä talossa museoviraston lupa ja auktorisoitu tekijä. Osoittautui hankalaksi ja kalliiksi. Nuori mies on optimisti ja uskoo, että investointi vielä kannattaa. Kaikesta sydämestäni toivon, että vesivuoto yläkerrasta ja ikkunaremontti hoituvat kohtuullisin kustannuksin ja vieraita riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti