Oma blogiluettelo

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Pietarin kauniit kirkotKävelin Moskovskij prospektin asunnolta Heinätorille, lähes kahdeksan kilometriä sisukkaasti ja päättävästi. Tämä on kerran koettava.  Oli liukasta, lumista, kylmää, mielenkiintoista ja kaunista.

Matkalla pysähdyin  Novodevitsin nunnaluostarissa. Luostarin piha oli vaarallisen liukas, ilta jo hämärtyi ja hetki oli lämmiteltävä  jääkylmiä käsiä ja varpaita lavkassa eli luostarin kaupassa. Täällä ei missään sisällä palella, tässäkin kaupassa oli kodikasta ja lämmintä.

Kaikista Pietarin kirkoista kaunein kuitenkin on Nikolain merikatedraali. Ja ihan kaunein se on juuri talvella, lumisessa maisemassa kirkon vaaleansininen sävy ja kullatut kupolit ovat  lumoava näky. Ympäröivässä pienessä puistikossa on aina elämää, lapsia leikkimässä ja äitejä juttelemassa.
Ihan lähellä asuntoa on Cesme-kirkko. Tätäkään kirkkoa ei helposti unohda.

 En ole tyylikausien tuntija ja minulle oli yllätys, että se on rakennettu jo 1700-luvulla. Siro ja pieni kirkko on uusgoottilaista tyyliä, yllättävä näky ympäröivien arkisten kerrostalojen keskellä ja taas kaunein talvisessa maisemassa. Värejä on ympärillä vähän ja näkymä on rauhallinen.

Aina ihastelen pastellisävyjen kauneutta rakennuksissa - vaaleita punaisen, sinisen, vihreän ja keltaisen sävyjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti