Oma blogiluettelo

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Museoiden ilta Santo Domingossa



Santo Domingo on haasteellinen kaupunki, yllätyksiä täynnä, toisinaan rasittava. Ainakin maalainen uupuu päivässä ja palaa asunnolle jo ennen iltarientojen alkua. Ei vain jaksa vaikka vanhakaupunki vasta herää eloisaan iltaan.

 Minusta on tullut tottunut uber-taksien asiakas. Enää en siis kuvittele käveleväni keskustaan.

Tavallisin uber-kokemus on Huyndai Sonata ja mukava nuorehko kuljettaja. Matka keskustaan kestää lähes puolituntia ja maksaa noin neljä-viisi euroa liikenteestä riippuen. Ruuhkassa odotellessa parhaassa tapauksessa syntyy hieno keskustelu, kaikenlaista ehtii kysymään ja kuulemaan. Aina ei jaksa viritellä keskustelua ja sekin on ihan ok.

Eilen kaupunki yllätti tarjoamalla kaikille ilmaisen museoillan. Liikkeellä oli paljon lapsiperheitä, ilmeisesti  museoilta yllättikin vain meidät sillä täällä ei ole helppo onkia tietoja tapahtumista tai nähtävyyksistä.

Vanha keskusta on UNESCO-kohde ja kiinnostavimmat nähtävyydet ovat melko pienellä alueella. Santo Domingon nähtävyyksiä kuvaa parhaiten sana ensimmäinen : Uuden mantereen ensimmäinen katedraali, ensimmäinen katu, ensimmäinen yliopisto, ensimmäinen luostari  ja niin edelleen.




Päivän hienoin hetki oli juttutuokio dominikaaniveli Diegon kanssa. Diego on vielä noviisi ja esitteli kirkkoa vilkuillen välillä muistiinpanojaan. 44-vuotias Diego oli jättänyt valokuvaajan uransa neljä vuotta sitten ja ryhtynyt dominikaaniveljeksi. Uuteen elämäänsä tyytyväinen ja sympaattinen mies.



Mimosa-kahvila on suosikkini - paljon paikallisia, sopivasti tilaa, pieni sisäpiha ja ihan kelpo ruokaa. Tällä kertaa avokadoa ja kevyesti paneroituja katkarapuja. Ja palkintona ahkerasta museoillasta matkan ensimmäinen margarita. 

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti