Oma blogiluettelo

lauantai 6. lokakuuta 2018

Syysmatka - osa 3


Pihkovassa - Voevoda Shuiskovo-kadulla 




Syysmatka ei ole aurinkoloma. On ostettava pipo ja hanskat.

Bussimatka Novgorodista Pihkovaan kesti lähes viisi tuntia. Viivästys johtui tietöistä, mutta hyvä matkatunnelma säilyi. Ja Pihkova on hieno kaupunki.

Yksi yö U Pokrovki-majatalossa. Kaiketi tämä on hotelli, mutta niin kodikas ja viehättävä että majatalo on hyvä sana kuvaamaan kotoisaa ja rauhallista tunnelmaa.

Tilava huone ja kylpyhuone. Kylpyhuone on kyllä private mutta external. Ja pieni oma sauna. Illalla saunaan sai hiippailla aamutakissa ohi ruokasalin. Ruokasalissa vietettiin iloisia syntymäpäiviä, mutta emme häiriintyneet toisistamme.




Aamulenkillä opin uuden henkilön :  sotapäällikkö Shuiskij. Katukin on Sotapäällikkö Shuiskij. Ja Shuiskij taas pelasti Pihkovan vihollisen hyökkäykseltä. Ihan ei selvinnyt kuka vihollinen oli, 1500-luvun tapahtumat tuntuvat yhtä mutkikkailta kuin päivän uutiset.



Pihkovan tunnelma on mieleeni ja tänne palaisin mielelläni. Rauhallista, paljon historiaa, mukavia ihmisiä, pieniä kirkkoja ja luostareita. Ja matkakassa ei hupene liikaa. Muuta en taida tarvita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti