Oma blogiluettelo

keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Syysmatka - osa 2

Novgorodissa



Tähän asti olen Pietarissa käyttänyt metroa, raitiovaunua, busseja, johdinautoa ja ollut oikein tyytyväinen itseeni. Päässyt perille, ratkonut reittiongelmia, nähnyt kiinnostavia pieniä tapahtumia, kaikenlaisia ihmisiä. Ei juuri tylsää hetkeä.

Beelinen  upouusi sim-kortti ja Yandex-sovellus helpottivat tänään aamuani. Lastotska-juna Novgorodiin lähti 7:41 ja mukavuudenhalun lisäksi järki sanoi, että painavan matkalaukun kanssa taksi on oikein hyvä valinta. Asunnolta  Moskovskij-asemalle tasan 100 ruplaa, noin 1,30 euroa. Hyvä päätös. Kunhan en anna periksi helppoudelle liian usein.

Novgorodissa paistoi aurinko.  Ero Pietarin tunnelmaan vaatii Pietari-fanilta hieman totuttelua. Tämä on provinssia, kirkkoja riittää, Novgorodin Kreml on Unesco-kohde, ympäröivät puistot hyvin hoidettuja ja Olhava-joki kiertää kauniisti kaupunkia. Vähän väliä miettii kummalla puolella jokea ollaan.

Airbnb-asunto on sekin pietarilaisen vanhan talon vastakohta. Tornitalo lähiössä. Skandinaavista tyyliä, ilmoitti viehettävä vuokraemäntä. Korkealta näkyy joki ja syksyinen ruska.

Täältä on kuitenkin hieman hankala pähkäillä tietään keskustaan ja taas Yandex-taksi tilaukseen.



Provinssissa ollaan. Vaan ei ihan missä tahansa syrjäseudulla. Kirkkoja, freskoja, ikoneita - aikaperspektiivi on täällä pitkä.

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti