Oma blogiluettelo

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kaunista valoa ja täydellisiä lammas-khinkalejaKoko kaunis keväinen päivä kului kävellen. Kuulaassa pohjoisessa valossa ja juuri hetkeä ennen lehtien puhkeamista rakennusten kauneus on ehkä parhaiten kulkijan ihailtavissa.

Kävellessä tulee nälkä ja olematta gourmet-kokki tai edes yletön ruokahifistelijä, nyt osui kohdalle erinomainen gruusialainen ravintola osoitteessa Sadovaja-katu 39/41. Kaikki oli täydellisen hyvää: lammaskeitto, lavash-leipä, täytetyt munakoisorullat, punajuuri-kaali-pähkinä -phali ja lammas-khinkalit. Tätä muistelen vielä kotona.


Ei mikään hämärä kulmakuppila mutta ei ihan ylettömän hienokaan, auki hämmästyttävät 24/7.Tiedän. Maan nykyinen nimi on Georgia ja ravintolat ovat siis georgialaisia - en vain ole oppinut uutta nimeä eikä georgialainen ravintola kuulosta ollenkaan niin hyvältä. Olen edelleen gruusialaisten ravintoloiden ystävä ja vannoutunut ihailija. Gruusialainen keittiö on minun ikisuosikkini: osaan syödä khinkalin käsin ja lähes onnistun ryystämään liemen ilman läikyttämistä. Niin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti