Oma blogiluettelo

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäissunnuntaina tunnelmasta toiseen

Pääsiäissunnuntai alkoi mukavasti: taloyhtiön hallitus toivotteli tällä ilmoituksella iloista pääsiäistä, terveyttä ja onnea talon kaikille asukkaille. Sekä kutsui samalla viereisessä ilmoituksessa kaikki paikalle talkoisiin.Aurinko paistoi, pietarilaiset nauttivat pääsiäissunnuntain tunnelmasta, ensimmäiset suihkulähteet avattiin lämpimän kevään ansiosta jo nyt ja askelia kertyy kulkiessa ja katsellessa huomaamatta.

Mekin halusimme juhlistaa sunnuntaita ja etsimme pienen gruusialaisen  Cat-ravintolan.


Ravintolassa on vain seitsemän pöytää ja yhdessä pöydässä nautti pitkää pääsiäislounasta omistaja-rouva perheineen. Tunnelma pöydässä oli iloinen ja juhlava, tulijoita tervehdittiin perinteisellä Hristos voskrese-tervehdyksellä, pöytään oli katettu runsas juhlalounas, koristeena värikkäitä pääsiäismunia ja jälkiruaksi kulitsaa.

Me valitsimme tutun kaavan mukaan sillä ihan oli pakko vielä kerran maistella kaikki suosikit, vain khinkalit korvattiin lammasvartaalla ja punaviini Borjomi-kivennäisvedellä. Maku on vahva, mahdollisesti aavistuksen outo, mutta pidän kovasti. Ja tuoksu tuo mieleen Tbilisin kuumat lähteet, on varmasti terveysvettä.


Pietari on niin klassinen kaunotar, että toisinaan on haettava sopivaa lisäsärmää. Lounaan jälkeen vielä hetki  underground-meininkiä Pushkinskaja 10-taidekeskuksessa. Porttikäytävässä tulijaa tervehtii tietysti itse Pushkin, Pietarin oma runoilija.Luulen, että Pushkin viihtyisi rähjäisessä talossa. Ainakin ymmärtäisi nuorten taiteilijoiden rahavaikeuksia, ja varmasti olisi tyytyväinen paikan elävästä tunnelmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti