Oma blogiluettelo

lauantai 11. lokakuuta 2014

Pilsneriä Plzenissä

 Jo tutulla 207 bussilla Florenc-metroasemalle, yksi  lyhyt asemaväli metrolla, oikeaan junaan ihan viime hetkellä ja niin olin matkalla Plzeniin. Junassa pääsi tunnelmaan helposti, sillä reitin päätepysäkki on München.

Plzenin rautatieasemalta lyhyen kävelymatkan päässä on Pilsner Urquell-panimo, matkaseurani odottama retkemme huippuhetki. Omat tietoni panimoista ovat vähäisemmät ja kiinnitinkin huomioni mahdollisesti ihan vääriin seikkoihin.

Katselin pitkää riviä panimomestarien kuvia, alkaen Josef Grollista ja päätyen nykyiseen viranhaltijaan, vaan kovin oli miehinen tuo sarja. Vaikenin epäkohdasta.

Seuraava mielenkiintoni herättänyt hetki oli vierailu pullottamossa - en tiedä parempaa sanaa kuvaamaan suurta, huippumodernia, kiiltävää tehdassalia, jossa vihreät lasipullot vilisivät silmissä, metallikorkit kilisivät kuin kolikot pitkin omaa linjaansa. Ja nyt tein kysymyksen: Käytetäänkö salissa kuulosuojaimia?

Puolitoista tuntia kestänyt kierros päättyi viileisiin kellariholveihin ja saimme maistaa... Niin, oliko se  suodattamatonta ja pastoroimatonta pilsneriä.

Mutta ulkona arvostin pihan kauniita havuistutuksia ja vanhan panimotunnelman huolellista
vaalimista. Pilsner Urquell-panimo kuuluu ERIH eli European Route of Industrial Heritage- ohjelmaan. Hienoa, että vanhoja ja kauniita tehdasalueita säilytetään ja hoidetaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti