Oma blogiluettelo

tiistai 15. syyskuuta 2015

Aikainen kulkija


Aamulla heräsin jo viideltä. Aamun valo oli kaunis, mutta ehdin juoda useamman kupillisen aamukahvia ennen kuin kaupunki alkoi heräillä. Melojat harjoittelivat jo anivarhain tyynessä Malaja Nevka-joessa ja ensimmäinen kalastaja ilmestyi sillan kupeeseen.

Aikaisin liikkeelle, kävellen yli Krestovski- ja Jelaginsaaren. Vanhoja puita, lampia, hoidettuja käytäviä, pyöräilijöitä ja yhä vielä perinteiset babushkat lapsenlapsineen ja vanhat tädit ruokkimassa
puiston lähes kesyjä oravia.

Sinnikkäästi taas yritin vierailla dazanissa, Pietarin pian 100-vuotiaassa buddhalaisessa temppelissä vaan yhä korjaustyöt estivät vierailun. Haluan vielä joskus tavata temppelin lamoja ja juoda teetä dazanin pienessä kahvilassa. Kaksi lamaa ottaa vastaan potilaita jonotusjärjestyksessä - tarjolla tiibetiläistä perinteistä lääketiedettä ja kiropraktikon hoitoja. Ehkä vielä joskus onnistun.

Palatessa huomasin selityksen kotikatumme nimelle. Tässä Punainen lippu-tekstiilitehdas, tai oikeastaan hienon tehdasrakennuksen jäännökset ja pensaikon puoliksi peittämä vino kyltti: Tänne perustettiin vuonna 1923 ensimmäinen pioneeriosasto. Siinä se, aika kulkenut tehtaan ja kaiketi myös pioneerien ohi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti