Oma blogiluettelo

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kerepesin hautausmaa pyhäinpäivänä

Kaunis ruska hehkuu auringossa. Pyhäinpäivää vietetään myös täällä, vaikka marraskuinen hämärä puuttuukin. Ja hautausmaiden ystävänä heti aamulla kävelin Kerepesiin, Budapestin vanhalle hautausmaalle.Kerepesin portilla sain mukaani alueen kartan ja ensimmäinen tunne oli oikea deja vú - olen nähnyt samat nimet joka päivä! Deák Ferenc, Blaha Lujza, Kossuth Lajos ja Batthyány Lajos ovat ihan tuttuja metroasemia ja Károlyi Mihály taas katu kotinurkilla. Yleissivistykseni koheni hieman ja nyt tiedän, että Lujza Blaha on Unkarin oma satakieli, Ferenc Deákin lempinimi taas on "Unkarin viisas mies" ja että unkarin kielessä ensin mainitaan sukunimi ja sen jälkeen etunimi.

Kerepesi on avara, valoisa ja puistomainen, mausoleumit ovat mahtipontisia, patsaat voivat olla myös kiinnostavan persoonallisia. Vihreä muratti peittää kauniisti vanhimpia hautoja.
Kaupunkilaiset toivat kukkia ja kynttilöitä, kuljeskelivat syksyisessä auringossa  tai vaikka istahtivat luonnoslehtiön ja värien kanssa hautausmaan penkille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti