Oma blogiluettelo

tiistai 10. marraskuuta 2015

Miksi Budapestiin?

Budapest on matkan viimeinen kohde, ehkä vähän sattumalta mutta myös siksi, että vuosi sitten matka alkoi täältä ja kaupungista on mukavia kokemuksia. Avara, valoisa ja kaunis, mutta ei liian siloinen.

  Muutama mielestäni hyvä syy matkata Budapestiin uudestaan:

* hyvää ruokaa. Tässä on kaksi hyvää vaihtoehtoa: lähellä asuntoa Kazimir-bistro Kazynzcy-kadulla. Ruoka on hyvää, palvelu iloista ja tunnelma sopivasti perinteinen ja uusi. Viikonloppuisin elävää musiikkia.


Ja todella pieni Kispiac-bistro Hold-kadulla lähempänä Parlamentti-taloa.* toimiva julkinen liikenne. Lippuja saa helposti automaateista ja tarjolla useita vaihtoehtoja. Me päädyimme ostamaan 10 lipun sarjoja ja oli meille oikea valinta, sillä kahden viikon aikana kävelimme kiitettävän paljon. Metroa tai ratikkaa käytettiin kuitenkin joka päivä.

* edullinen matkakohde. Ravintolat ja kahvilat, ruokaostokset ja matkaliput. Juuri muuhun ei rahaa käytetty. Ja lentolippujakin saa edullisesti.

* kiehtova yhdistelmä eleganttia, kaunista vanhaa arkkitehtuuria ja kodikkaan rähjäisiä kulmakuntia.

* yllätykset ja yksityiskohdat.

 Kurkistus sisäpihalle ja huomaat olevasi rauniopubissa. Tai puistonnurkasta löytyy yllättäen Michael Jacksonin muistopuu.


Tai kun muistaa katsella ylöspäin ja huomaa talojen hienoja yksityiskohtia: takorautaparvekkeita, patsaita, kauniita ikkunoita. Voi iloita siitä, että joskus ollut halua rakentaa kaunista ja pysyvää, on ollut aikaa, vaurautta ja taitoa.


* varsinaisten nähtävyyksien lisäksi niin paljon muuta. Tavallista arkea on aina hieno seurata. Budapest on rauhallinen kaupunki, apua saa jos kysyy, mutta kukaan ei tyrkytä yhtään mitään.

* leipomot. Tuntuu, että joka toinen kadulla kulkija syö paperipussista  hyväntuoksuista piirakkaa tai pizzapalaa. Minun suuri kiusaukseni on unikonsiemenillä täytetty pulla!

* täällä ei saa tupakoida sisätiloissa. Osaan arvostaa.

* katutaide. Aina kiinnostavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti