Oma blogiluettelo

torstai 17. joulukuuta 2015

Aron ja Volkswagen Vento

Mexico City,   lyhyesti D.F. ( Distrito Federal) on yhdellä sanalla kuvattuna valtava. Ihan yllätys se ei toki ollut, mutta varsinaisesti fakta valkeni muutamassa päivässä.

Roma Norte on mukavaa seutua, mutta onhan täältä lähdettävä myös muualle: Arkeologinen museo, Soumaya-museo, Teotihuacan, San Angelin lauantaimarkkinat, Diego Riveran muraalit ja monta muuta hienoa paikkaa olisi kenties jäänyt näkemättä ilman Über-takseja.

Puhelimeen Oxxosta paikallinen chip ja Katri auttoi löytämään ensimmäisen auton: kotitalon ovelle kurvasi parissa minuutissa  Volkswagen Ventolla Aron. Auto oli siisti, tarjoiluna vesipullo ja tikkari, matka taittui turvallisesti, nopeasti ja edullisesti. Sen jälkeen tutuiksi ovat tulleet Manuelin Nissan Sentra, Christianin Chevrolet Aveo,  Josen Chevrolet Trax ja muutama muu.

Eilinen käynti ainutlaatuisessa Arkeologisessa museossa oli ainutlaatuisen hieno ja ainutlaatuisen uuvuttava. Illalla palatessa Roma Norteen Uber-sovellus kysyi hyväksynkö suuren kysynnän aiheuttaman  puolitoistakertaisen taksan. Museon uuvuttama turisti hyväksyi ja jäi odottamaan.

Ja kyllä, liikkeellä tuntui olevan koko miljoonakaupunki. Auto juuttui pahasti ruuhkaan, neuvokas ja mukavan rauhallinen kuski puikkelehti kummallisia reittejä kohti oikeaa osoitetta. Aikaa kului ja ehti jutella kaikenlaista.

Tämä kuljettaja oli taas yksi ahkera meksikolainen, sillä työtunteja autossa kertyi vähintään 12. Joskus kuljettajilta saa hyviä neuvoja: Chevrolet Aveon  nuori hammaslääkäri ja osoittautui taidemuseoiden tuntijaksi ja erityisesti kehoitti tutustumaan Rufino Tamayo-museoon. Toivon vielä ehtiväni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti