Oma blogiluettelo

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Toripäivä

Aurinkoinen aamu ja aikaisin liikkeelle. Ennen lähtöä on päätettävä ottaako mukaan kevyen toppatakin lisäksi villatakin vai uskoako ohikulkijoita, jotka ovat tänään  t-paidassa. Varjossa on kuitenkin viileää ja ilta tulee tännekin aikaisin.

Roma Nortessa on mukava kävellä ja katsella. Ihan lounasaikaan en jaksanut odottaa , siis rohkeasti sisään kolumbialaiseen pieneen ravintolaan Dulce Jesús Mío.  Ravintolan nimi oli soma, mutta valikoima kovasti vieras. Päädyimme helppoon ratkaisuun: kaksi empanada-piirakkaa ja Modelo-olut. Tarjoilija kertoi kotiseudustaan, kehui kolumbialaista ruokaa ja toi huomaavaisesti  kaksi erilaista salsaa piiraiden lisukkeeksi, toinen oli tulinen ja toisen arveli sopivan paremmin turistin  makuun. Oikeassa oli mies.


Pari vuotta sitten avattu Mercado Roma on suosittu  - vanhaan rakennusrähjään arkkitehtitoimiston suunnitelman mukaan kaksi kerrosta  ruokakojuja, upean  oranssi laattalattia, kiva terassi sisäpihalla, innostuneita yrittäjiä ja  nuorekas hipsteri-tunnelma. Harmi, että edelleen  liian aikaista ruokailuun, joten eteenpäin kohti seuraavaa toria.


 Mercado de Medellinillä on hipsteri-fiilis kaukana. Joulukuusista ihmevoiteisiin, ruusuista papaijoihin ja tuoksuviin guayaba-pinoihin,todella kaikkea tarjolla.Yläkerrassa on ruokakojuja ja tehokas tarjoilija saa meidät tilaamaan päivän lounaan: limekeitto ja kolme täytettyä tacoa. Lounaaseen kuuluva mehu jää varmuuden vuoksi juomatta. Hyvää ja tuoretta kuitenkin kaikki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti