Oma blogiluettelo

perjantai 3. tammikuuta 2014

Uutta ja vanhaa: suosittelen tai sitten en

Nykytaiteen museo Erarta:
Vasilijin saari, 29 linja, 2
Hieno paikka! Ideana on tuoda nykytaide lähelle, iloiseksi kokemukseksi, herättämään ajatuksia. ei mitään tunnetta vaikeasta ja vain harvojen elitistisestä nautinnosta. Kului melkein koko sateinen päivä. Kahviossa hyviä sienipiiraita. Suosittelen lämpimästi. Ei valitettavasti  kuvia  sillä laturi unohtui kotiin eikä uutta vielä ollut löytynyt.

Georgialainen ravintola Sakartvelo:
Vasilijin saari, 12 linja,13
Voi ei! Näytti lupaavalta, mutta nuoret tarjoilijapojat viihtyivät paremmin keskenään ja asiakas ikävästi häiritsi hengailua. Ryppyisin ikinä näkemäni pöytäliina ja en todella ole silittäjä/mankeloija! En mitenkään suosittele eikä ollut mitään kuvattavaa - pöytäliinaa en kehdannut kuvata.

Georgialainen ravintola Tbiliso:
Petrogradskajan puoli, Sytninskaja, 10
Tuo mieleen hauskoja muistoja jo 30 vuoden takaa. Ja usein viisaampaa olisi säilyttää hauska muisto.  Siis en palaa syömään enkä muistelemaan. Hauska sen sijaan on viereinen tori ja kauppahalli. Uutta vuotta juhlimme syömällä torilta ostettua lohenmätiä ja kirsikoita.

Bushe-ketjun kahvilat:
Ihania marsipaanikroissanteja ja hyvää kahvia. Poikkean aina kun voin. Paras kahvilaketju!Kirjakauppa Dom knigi:
Nevskij prospekt, 28
Klassikko jo 70-luvulta ja kauan sitä ennen.  Tällä kertaa ostin vain kauniin vihon ja vihreä
puuvärikynän. Ja täälläkin voisi jäädä muistelemaan entisiä aikoja: valikoimissa oli ennen  lähinnä
nuotteja ja taidekirjoja, nykyään kaikkea tietokoneisiin ja tabletteihin asti.

Natura Siberica:
Nevskij Prospekt 108
Vaikea on vastustaa. Ensimmäinen venäläinen eko-sertifioitu kosmetiikkasarja, siis venäläinen
Body Shop. Pakkausten ulkonäkö venäläisen koristeellinen.
Liikkeessä valokuvaaminen oli kielletty, joten ostokseni ovat tässä. Edullisia ostoksia ja pitkä jono kassalle. Hauskaa kuitenkin.

Novyj muzej:
Vasilijinsaari, 6 linja,Dagestanilaisen taiteilijan Aladdin Garunovin  hieno näyttely islamilaisen ja länsimaisen kulttuurin vaikeasta yhteiselosta. Tämä näyttely on avoinna helmikuun alkuun. Vaihtuvia näyttelyitä kolmessa kerroksessa, nyt oli osa näyttelytiloista suljettu.

Stolle-ketju:
Vasilijinsaari, 1. linja;muita Stolleja näkyi silloin tällöin.Erinomainen paikka nauttia piirakoita, täytteenä lohta, kanaa, kalaa, jänistä,sieniä, kaalia, karpaloita, puolukkaa, omenaa, unikonsiemeniä.

 Kotiin piirakoita ostetaan mukaan, tätejä ja setiä poistui varsin  tyytyväisinä piirakkalaatikko kainalossa. Edullinen ja lisäksi  hyvä paikka katsella ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti