Oma blogiluettelo

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Lupauksen mukainen - ex voto

Lauantai-ilta. Ulkona taas jyrähtelee, mutta osaan jo ottaa rauhallisesti. Eivät riitä muutaman kirkon kellot vaan on sitten ammuttava viikonlopun alkajaisiksi.

Guanajuato on erikoinen paikka: kaupunki on rakennettu vuorten rinteille, suuri osa kaduista on kapeita, vain jalan kuljettavia sokkeloita kuten kotikuja Hoja Seca eli Kuiva lehti. Olennainen osa kaupunkia ovat myös tunnelit, maanalaiset kadut. Korkeutta on noin 2000 metriä ja asunnon sisälämpötila illalla 16-17 astetta. Lämpimästi pukeutuneena pärjää täällä etelässäkin.

Eilen halusin vaihteeksi Megaan, suureen supermarkettiin ja reippaasti kuljin yli kilometrin pituisen pimeän tunnelin. Ei ollut mukava kokemus - autonvalot häikäisivät, pakokaasut kirvelivät ja seinämistä tihkui kylmää vettä. Megasta löytyi hyvää leipää, mutta tulen toimeen ilmankin.

Tänään päivä kului kävellessä, ihmetellessä ja votiivitauluja katsellessa. Don Jesús Becerra on kaksi kertaa ihmeellisesti pelastunut vaarasta ja lahjoittanut kotikirkkoonsa ex voto-taulun. Ihmepelastus on selostettu tarkasti ja tämä votiivilahja annettu 1899.Ihmekertomusten jälkeen oli jano. Olutlasillisen lisäksi tarjoilija toi tämän yksinkertaisen herkun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti