Oma blogiluettelo

torstai 14. tammikuuta 2016

Onhan täällä kaunistaSan Miguel de Allende on erikoinen kaupunki. Kaupunki on perustettu 1500-luvulla, historiallinen keskusta on täynnä 1600- ja 1700-luvuilta olevia rakennuksia ja kauniita kirkkoja, jälleen yksi Meksikon monista Unesco-kohteista. Korkeutta on lähes 1900 metriä ja siksi ilmasto on mukava, lämpimiä päiviä ja viileitä öitä ympäri vuoden. Aika ihanteellinen ikuinen kevät.

 Jo uinuva kaupunki heräsi uuteen kukoistukseen sotien jälkeen  ja on houkutellut jo vuosikymmenien ajan taiteilijoita, kirjailijoita ja nykyään erityisesti amerikkalaisia eläkeläisiä nauttimaan värikkään kaupungin kauneudesta, edullisista ja hyvistä palveluista. Harmaahiuksiset rouvat tekevät asiantuntevasti ostoksia toreilla, istuvat lounaalla ja tilaavat enchiladat kasvisversioina sujuvasti espanjaksi. Tavatessa tehdään treffejä illan tapahtumiin amerikkalaisen äänekkäästi ja iloisesti. Näyttää hauskalta ja sosiaaliselta elämältä. Ja on mukana usein muutama herrakin.

Tänään sataa. Oikeastaan ensimmäinen sateinen päivä matkan aikana. Viileisiin sisätiloihin on jo hieman tottunut, mutta kyllä yöllä varpaita palelee ja lämminvesipullo on varattu ensi yön kylmyyteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti