Oma blogiluettelo

tiistai 12. tammikuuta 2016

Villasukat joka yö

Viimeinen päivä Querétarossa.

Illat ovat vähän yli 1800 metrin korkeudessa ainakin talvella viileitä ja ilman lämmitystä olevassa huoneistossa suomalainen palelee -yöllä villasukat, lämmin yöpuku ja pari peittoa pitävät lämpimänä. Kaihoten katselen takkaa, joka nyt ilahduttaa vain sisustustarkoituksessa. Sääli.

Toisaalta viileyteen vähitellen tottuu ja toivottavasti kotonakaan en talvella oleskele paljain jaloin ja t-paidassa vaan fiksusti alennan huoneiden lämpötilaa ja säästän energiaa. Suihkusta täällä tulee vettä niukasti ja aina liian kuumaa tai liian kylmää, joten veden säästäminen on ollut ihan helppoa.Päivisin lämmittää aurinko ja värit hehkuvat valossa- tämä on sellaista Meksikoa, jota kaipaan kotona. Sen sijaan luulen, että mittani on pian täynnä tacoja ja niiden monia muunnelmia. Yhä ihmettelen miten lukuisilla eri nimillä voi saada periaatteessa kokolailla samaa ruokaa - tortillaan sen kanan ja lisukkeet kun voi kääriä uskomattoman monella tavalla.

Querétaro on kirkkojen ja luostareiden kaupunki, sillä tänne tulivat aikaisin fransiskaanit, jesuiitat ja dominikaanit.  Suosikkini on Templo de Santa Rosa de  Viterbo, erikoinen barokkikirkko 1700-luvulta. Kuvassa on yksityiskohta kauniista saarnastuolista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti