Oma blogiluettelo

perjantai 8. tammikuuta 2016

Historian värejä

Meksikon historia tuotti tuskaa ja epätoivoa tenttiin lukiessa - vallankumous toisen jälkeen, yllättäen  Habsburgeihin kuulunut keisari Maksimiliano, presidenttien myrskyisiä ja lyhyitä valtakausia, sota Amerikan Yhdysvaltojen kanssa...ei käänteille loppua. Luovutin ja  opettelin muutaman hyvän tärpin.

Muutama päivä Santiago de Querétarossa ja historian myllerrys on herännyt henkiin. Onneksi on Wikipedia ja voi tarkistaa kuka olikaan rohkea La Corregidora - tarina on hieno ja jännittävä - ja miksi juuri Querétaro on niin tärkeä meksikolaiselle.

 Olen nähnyt Meksikossa hienoja muraaleja, mutta tänään oli pysähdyttävä tutkimaan Benito Juárezin tuttuja kasvoja kaupungintalon sisäpihalla. Valokuva ei kykene välittämään muraalin tunnelmaa, Maksimiliano katsoo kohti kuolemaa ja Carlota toisaalle, ehkä pitkiin vuosiin järkensä menettäneenä ja yksinäisenä Euroopassa.
Querétarossa on kaunis valo. Keltainen, okra, sininen ja vaaleanpunainen hehkuvat auringossa. Rosoinen kauneus tekee kaupungista niin hienon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti