Oma blogiluettelo

lauantai 16. tammikuuta 2016

Stendhal Firenzessä

Kärsinkö Stendhalin syndroomasta? Syndrooman aiheuttaa liiallinen tai voimakas kauneuselämysten määrä ja se ilmenee heikotuksena, sydämentykytyksenä ja sekavuutena. Oireyhtymä on saanut nimensä ranskalaisen kirjailijan mukaan, joka hurmioitui kauneudesta ja taiteesta Firenzessä.

Ystävä tänään kyseli kauneusähkystä. Asia on ollut mielessäni - siis voiko uusiin näkymiin, uusiin kaupunkeihin, uusiin ja ensin outoihin asuntoihin myös väsyä, voiko jopa kyllästyä tai turtua. Että ei jaksakaan enää ihastella tai ihmetellä. Jälleen yksi koloniaalinen helmi, yksi kahvila lisää, onhan näitä luostareita jo tullut nähtyä ja kirkkoja todella riittää.

No, ainakin ruokaan voi kyllästyä. Ymmärrän nyt paremmin tuttavaa, joka sanoi että odota vain, ensin on innoissaan ja sitten huomaa, että kaikki on sitä samaa.

Eilen katselin telkkarista ohjelmaa meksikolaisista leipomoista - tehdään kuulemma maailman parasta leipää. Kuulosti vähän samalta kuin suomalaisten hehkutus meidän omasta ruisleivästä tai rieskasta. Ja juuri kun olin valitellut, että täällä mistään ei löydä hyvää leipää.

En koskaan taida kuitenkaan kyllästyä väreihin, valoon ja vanhoihin rakennuksiin, en aukioiden arkiseen eloon. Vielä matka jatkuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti