Oma blogiluettelo

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Calle Cardoso 10Eri puolilla vanhaa kaupunkia, mutta ehdottomasti vanhassa kaupungissa. Kerran uudessa talossa, yleensä vanhassa, joskus remontoidussa, joskus ei. Tärkeä asunnon valintakriteeri on exterior - ihanaa valoa ja luultavasti kamalaa katumelua-vai interior. Tällä kertaa interior ja vielä planta baja eli alin kerros. Voi ja voi.

Asunto on rauhallinen ja kaunis, mustaa ja valkoista, harmaata eri sävyissä, kaikki juuri Ikeasta
hankittua ja varmalla maulla valittua. Tilaa on kahdelle ja lämmin vesi riittää kahteen suihkuun jos on tarkka, siis toisin kuin kotona täällä ei suihkuun voi jäädä nauttimaan lämpimästä vedestä vaan on peseydyttävä ekologisen tehokkaasti. Toivottavasti tämä hyvä tapa siirtyy myös kotiin. Luultavasti ei.

Mutta kylmää täällä on. Tai asian voi ilmaista toisin: Suomessa tottuu erittäin lämpimiin sisätiloihin. Täällä ei oleskella paljain jaloin t-paidassa vaan lämmin kotiasu ja tossut, paksut peitteet ja lämpöpullot ovat tarpeen ja silti yleensä hieman palelee.

Tarkka on oltava roskapussien kanssa: se joka jättää ensimmäisen roskapussin ulkokäytävässä olevaan roska-astiaan, huolehtii roska-astian siirtämisestä ulos kadulle yhdeksän jälkeen illalla, sillä roska-astiat tyhjennetään joka yö. Ensimmäisenä aamulla liikkeellä oleva siirtää roska-astian takaisin sisälle. Kierrätettävä lasi, metalli ja paperi on vietävä vähän kauemmas  yhteisiin säiiöihin. Sujuu ihan hyvin.

Hyvä puoli tässä asunnossa on sijainti, ihan kauppahallin vieressä, juuri näillä kapeilla ja hieman rähjäisillä kaduilla, keskellä karheaa arkea ja omalaatuisia kulkijoita, yllättävän rauhallista värikkäästä menosta huolimatta. Plaza Candelaria ja Plaza Mina ovat kauniimpia, mutta tämä oma Plaza de la Cruz Verde tarjoaa kyllä kiinnostavaa seurattavaa päivän jokaisena hetkenä.

Aukiolla on pari pientä kauppaa ja sellaisen kaupan on oltava auki lähes aina kannattaakseen. Illalla ennen yhtätoista hain lähimmästä pari leipää. Tiskin takana oleva vanha setä jutteli samalla asiakkaiden kanssa ja pudotti toisen leivistä lattialle. Ihan muina miehinä nosti ylös ja laittoi pussiin. Onko ihan pakko syödä? Ja kun ei tiedä kumpi leivistä on poimittu kaupan lattialta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti