Oma blogiluettelo

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Vaalikuume ei nouse

Flunssa, yskä ja nuha iskivät, raihnais ja voimaton olo.

Vaalikuume sen sijaan ei Andalucian aluevaaleissa oikein nouse, mielestäni yllättävän rauhallista. Vaalimainoksiakin on vähänlaisesti, keskusteluja televisiossa on, mutta mitään kiihkeää vaalien odotusta en oikeastaan huomaa, ei katukokouksia eikä kovaäänisiä vaalitilaisuuksia. Ehkä ihmiset ovat väsyneet.

Pääministeri,  PP-puolueen Rajoy vakuuttaa andalucialaisille makronumeroiden kertovan talouden tervehtymisestä ja vetoaa puolueensa puolesta. Ihmisten arkikokemus on kokonaan toinen,  työttömyys edelleen korkea ja köyhyys näkyy kadulla.

PP ( oikeistopuolue), PSOE ( sos.dem.) ovat kaksi  perinteistä valtapuoluetta, mutta nyt vanha kaksipuoluejärjestelmä on selkeästi uhattuna. Uusia puolueita on kaksi: Podemos ja Ciudadanos.

Korruptio ja työttömyys, siinä Andalucian suurimmat ongelmat. Toisinaan masennun jo itsekin. Tämä  
on Espanjan köyhää etelää.

Edes Cervantesin luiden löytyminen ei riitä mielialaa nostamaan. Mielialaani piristi kyllä aamutelkkarin vanha kirjallisuuden professori ja Cervantesin tuntija. Vanha mies vähät välit luista, kirjailija kun kuoli jo 1616 ja luut nyt ovat mitä odottaa saattaa,sanoi.  Suositteli lukemaan El Quijotea,aloittamaan mistä kohdasta vain ja lukemaan muutaman sivun, jatkamaan toisesta kohdasta toisena päivänä ja nauttimaan näin hienosta teoksesta. Nuorena ja keski-ikäisenä kirjasta voi nauttia, vasta vanhana ymmärtää sen arvon. Hieno ja suorapuheinen herra.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti