Oma blogiluettelo

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Viimein CadizissaCadiziin palaa kuin kotiin, aina löytää sekä uutta että kaikki tutut, jo läheisiksi käyneet  paikat ja ihmiset: sama sanomalehtien myyjä pienellä aukiolla, samat tarjoilijat, samat kauppahallin myyjät, sama kassarouva Carrefourissa. Sama ihana valo.

 Ja aina saa surra myös menetyksiä - mihin katosi vaikkapa Rayela-ravintolan ystävällinen omistaja. Se traspasa-kyltti ilmoittaa paikan olevan myynnissä ja ravintola on jo hylätyn ja hieman rähjäisen näköinen.

Aamulla hain Diario de Cadiz-lehden ja puhelias rouva päivitteli ja manaili poliitikkoja ja muita ketkuja - muutosta on varmasti luvassa Andalucian aluevaaleissa maaliskuun 22. päivä.

Eniten jännitetään, pelätään tai toivotaan, uuden Podemos-puolueen menestystä sen ensimmäisissä aluevaaleissa. Vaalien aikainen ajankohta yllätti puolueen ja sen ehdokasta Andalucian aluehallinon johtoon - Presidente de la Junta de Andalucía - ei ihan virallisesti ole vielä nimetty. Vahvin ehdokas on nuori Teresa Rodríguez, Rotasta kotoisin oleva puolueen europarlamentaarikko ja arabian kielen maisteri.

Jännittävä maaliskuu edessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti