Oma blogiluettelo

perjantai 14. marraskuuta 2014

Kapetan Mishina 32, Belgrad, Serbia

Belgrad yllätti. Yllätti myönteisesti. Täällä on sympaattisia kahviloita, kaupunkilaiset  itsekin ehtivät keskustelemaan kahvikupin ääreen,  tunnelma on vilkas ja eloisa, autot pysähtyvät ihan uskomattomasti suojatien eteen -  rauhallinen,kiinnostava, kaunis suurkaupunki. Jo kaipasinkin myönteisempää sykettä.

Ensimmäinen päivä kului karttaa käännellessä, on totuteltava taas uuteen rahayksikköön, asuntoon on hankittava perustaydennys jääkaappiin, yöllä kuuntelee asunnossa vieraita ääniä ja etsii hyvää asentoa, kääntelee tyynyä mukavalle mykkyrälle.

Belgrad on kaupunki kahden joen risteyksessä. Tonava ja Sava näkyvät Kalemegdan linnoituskukkulalta. Jokiliikenne oli tänään vähäistä, mutta näkymä auringon laskiessa kaunis.
Belgradilaiset rakastavat kaupunkiaan, linnoituskukkulalla oli paljon lapsiperheitä, isovanhempia
lapsenlapsiensa seurassa, nuoriapareja, opiskelijoita nauttimassa kauniista syysilmasta ja hienosta
näkymästä. Suuri puistoalue kuuluu kaikille, nuorille ja vanhoille, kaupunkilaisille ja vierailijoille.

Olen aina ihaillut oikeiden pietarilaisten rakkautta kauniiseen kotikaupunkiinsa ja tänään Kalemegdan kukkulaa kierrellessä tuli samanlainen tunne - rakkaus kotikaupunkiin syntyy jo lapsena, juuri tälläisinä rauhallisina iltapäivinä, isoisän rauhallisesti selittäessä jokilaivojen kulkua. Hieno ja kaunis iltapäivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti