Oma blogiluettelo

lauantai 8. marraskuuta 2014

Thessaloniki - haasteita

Thessaloniki on Kreikan toiseksi suurin kaupunki. Meluisa, kiihkeä ja sekava, asukkaat pysäköivät autonsa  omaperäisesti, bysanttilaisia kirkkoja kulahtaneiden kerrostalojen keskellä, filosofisen tyyniä kulkukoiria liikenteen seassa, kuppiloita riittää ja hyvän ruuan tuoksu saa nälkäiseksi. Mutta, mutta. Jostain syystä Thessaloniki ei ollutkaan kaupunki minun makuuni.

Hintataso on selkeästi korkeampi kuin Bulgariassa tai Romaniassa. Jo tottui syömään hyvin ja aina yllättymään laskun pienuutta.

Tämä ei vielä riitä selittämään pienoista antipatiaa. Tänään satoi, hukkasin sateenvarjoni, sattui yksi epäystävällinen linja-auto-aseman luukun takana istuva ynseä nainen,  oikeastaan ensimmäinen hieman ankea asunto, huonosti nukuttu yö kapeassa ja liian pehmeässä sängyssä, ja kas, Thessaloniki ei enää vaikuta unelmien matkakohteelta.

Tässä kuva. Ihan totta, näin auvoiselta näytti satamassa eilen. Tämä kuva on pieni anteeksipyyntö - en itse löytänyt kaupungin vanhaa kauneutta ja bysanttilaista sielua liikenteen hälyn ja uusien rumien rakennusten keskeltä, mutta ehkä intoa etsiä ei vain tällä kertaa ollut riittävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti