Oma blogiluettelo

torstai 20. marraskuuta 2014

SarajevossaSarajevo on erikoinen kaupunki, marraskuun hienoisessa sateessa tunnelmallinen sekoitus itää ja länttä, kirkkoja ja moskeijoita vierekkäin, joukossa pari synagoogaa.

Belgradista pääsimme eilen lähtemään laskentatavasta riippuen  kaksi tai kolme tuntia myöhässä: Gea Tours kuljettaa minibusseilla ympäri Balkania ja hoitaa päätehtävänsä - siirtää matkustajan pisteestä A pisteesen B - varsin hyvin ja ammattitaidolla, mutta bisness ei edullisilla lippuhinnoilla ymmärrettävästi kannata ellei autoa saada täyteen. Suomalaisella mielenlaadulla odottaminen ja kuljetettavien kerääminen pitkin Belgradia oli ylittää kärsivällisyyden rajat ja ryhdyin jo laskemaan kuinka kauas siinä ajassa olisi ajanut. Perillä oltiin puolenyön aikaan.

 Saattoi olla lopulta hyvä,  että en nähnyt maisemia - oltiin korkealla, tie oli kapea, oli pimeää ja sateista. Perille päästiin ja ystävällinen airbnb-isäntä Haris tuli keskiyön jälkeen avaamaan ovet ja toi tullessaan leipomosta suolasarvia.

Haris puhuu loistavaa englantia, on harras muslimi ja Al Jazeeran toimittaja. Sivistynyt ja sympaattinen nuori mies. Pahoitteli, että asunnossa ei ole televisiota vaikka onkin itse ammatiltaan tv-toimittaja.

Täällä meillä on tilaa, englanninkielisiä kirjoja, Koraani, kauniita mattoja, sisätossuja ja teline ulkokengille. No, kenkien riisuminen eteisessä on suomalaiselle helppo asia muistaa. Tosin Haris silti selitti sen meille kaksi kertaa.

Tässä kaunis olohuoneemme:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti