Oma blogiluettelo

lauantai 15. marraskuuta 2014

Nikola Tesla - Belgradin ylpeys

Teslasta tulivat mieleeni vain kalliit ja kauniit sähköautot, mutta onneksi museossa ihminen oppii uutta, jos on yhtään oppivainen.

Itse en tänään ymmärtänyt museon nuorta opasta enkä museokierroksen hienoja havaintoesityksiä. Vapaaehtoiset pääsivät osallistumaan jännittäviin kokeisiin - oli salamoita ja sähköiskuja ja Kolumbuksen muna - ihan yli oman ymmärryksen ja kiinnostuksenkin, mutta jotain sentään jäi humanistin mieleen.

Nikola Tesla ( 1856- 1943) on niitä suurmiehiä jotka olivat aikaansa edellä, Teslan ideoiden hetki tuli myöhemmin ja joku toinen sai aikanaan kunnian ja palkinnot.

 Minulle  jäi vaikutelma, että Nikola Tesla oli varsin erikoinen persoona eikä ilmeisesti jäänyt tätä maallista seikkaa harmittelemaan, uuden keksiminen ja tulevaisuuteen kurkottaminen oli riittävän palkitsevaa.

Voisin kuitenkin kuvitella, että hän olisi arvostanut magneettivuon tiheyden yksikköä, siis teslaa, ehkä ollut huvittunut Belgradin lentokentän Nikola Tesla-nimestä ja ihan varmasti halunnut ajelulle Tesla-autolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti