Oma blogiluettelo

maanantai 3. marraskuuta 2014

Strada Buzludzha 58, Sofia

Sofia on kiinnostava yhdistelmä itää ja länttä, uutta ja vanhaa, historiaa ja eloisaa tätä hetkeä. Täällä on helppo viihtyä. Aurinko on paistanut, taivas on ollut sininen, ja  kulkiessa kaupungilla löytää yhä uutta, yllättävää ja  mielenkiintoista katseltavaa.

Tänään olin aamulla liikkeellä jo aikaisin. Pieni, muutaman nuoren miehen pyörittämä liike avautui 9.30. Olin äärettömän tyytyväinen sen palveluun, istuin tupakansavuisessa liiketilassa, minulle tarjottiin kahvia josta jouduin kieltäytymään vilkaistuani ympärilleni, mutta mikä tärkeintä, vihdoin iPad virkosi. Kesti puolisen tuntia ja kaverit veloittivat 10 leitä eli viisi euroa.

Jatkoin matkaani Tourist Info Centeriin yliopiston lähelle ja sielläkin oli hyvää, iloista ja asiantuntevaa palvelua. Tiedän, että se ei ollenkaan ole itsestäänselvää, muunlaisiakin on tullut usein vastaan.

 Päivä alkoi siis hyvin. Hymyilytti.

Sofia, roomalaisten Serdica, on aina ollut tunnettu parantavista mineraalivesistä. Kauppahallin kulmilta löytyi tämä kaupunkilaisten suosima lähde. Kuumaa mineraalivettä haettiin isoihin kanistereihin, pienempiin pulloihin, kuumalla vedellä voi vaikka lämmittää viluisia käsiä.
2 kommenttia:

 1. Hei,varmaan hyvä vuodenaika kiertää itäistä Keski-Eurooppaa. Että luntakin,mutta myös lämpöä ehkä Balkanilla? Miksi et ottanut kahvia,epäsiisteys? Kokeilitko parantavia vesiä? Kiva matkata mukanasi vlogin kautta. Uteliasta mieltä ja kärsivällisyyttä toivottaen Pirkko

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Totta, nyt on vähemmän matkailijoita, on sopivan viileää ja jaksaa kulkea, mihinkään ei tarvitse jonottaa ja majoituskin järjestyy helposti.
  Yleensä kahvi maistuu, mutta niillä nuorilla kavereilla oli siivous jäänyt tekemättä ehkä liikkeen perustamisesta lähtien, oli sellainen sekasortoinen koppero.
  Juu, on juotu parantavaa vettä jo kaksi päivää. Ehkä on virkeämpi olo😊 - tänään olikin Hesarissa juttu lumevaikutuksesta, mutta siitä ei nyt luonnollisesti ole kyse.

  VastaaPoista