Oma blogiluettelo

perjantai 14. lokakuuta 2016

Alfavita - kreikkalaiset aakkoset

Kantosiipialus toi Kreikkaan, höykkyisä ja nopea siirtymä.

Korfulla on kaunista. Ja Albanian hintojen jälkeen kallista. Ja ne kreikkalaiset kirjaimet.

Minulla on mukana muutama oikea kirja, jotka valitsin kestävyysperiaatteella, siis niissä riittää purtavaa. Mukana on aina sanaristikkoja jos uni ei tule tai muusta syystä kierrokset nousevat. Lisäksi on Kindle-kirjasto. Lisäpuuhaa kaipaa silti joskus, sillä täälläkin vietän koti-iltoja. Aina ei ole pesukonetta pyöritettäväksi, joten silitettävääkään ei ole.

Nyt on uusi ja hyödyllinen harrastus: kreikan aakkoset ja muutama sana kreikkaa. Youtube auttaa tässäkin asiassa. Aakkosvideoita olen katsellut useita. Suosikkini on ripeä amerikkalainen pastori, mutta sievä Stefania kiinnittää enemmän huomiota käsialaan ja näyttää huolella kuinka zeta-kirjaimen koukerot saa paikoilleen. Rentouttavaa kuin virkkaus. Tai vaikka värittäminen..

Asunto on Peraman kylässä, noin kahdeksan kilometriä Korfun kaupungista ja nyt on pakko koko bussimatkan ajan tavailla liikkeiden kylttejä. Turhauttavan harva kyltti ehtii avautua kokonaan ja moni vilahtaa ohi vielä miettiessä.

Odotin niin kreikkalaista ruokaa.  Tänään iloiset nuoret Salto-bistron omistajat tarjoilivat munakoisorullia, punajuuria ja homejuustotahnaa sekä lammasta. Oli ihan parasta. Ei halpaa täkäläisittäin, mutta todella hyvää ja innostuneesti kokattua lähiruokaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti