Oma blogiluettelo

torstai 27. lokakuuta 2016

Ateenassa: 10. päivä, 11. päivä ja muutama miete

Halusin antaa Ateenalle uuden mahdollisuuden, täytyyhän löytyä muutakin kuin liikennekaaosta ja surullisia kulkukoiria joiden puolesta  pelätä liikenteen keskellä, rumia rakennuksia ja huonoa ilmanlaatua.

Löytyi kaikkea tuota, onneksi koiria vain muutamia sillä niitä säälittelin jo etukäteen, mutta paljon myös muuta.

Kaupunki on  muuttunut 13 vuoden aikana, paljon tehtiin jo ennen olympialaisia ja vaikka ahdinko  ja surkea talous nyt näkyvät, Ateena on hieno paikka katsella elämää ja ajan kerrostumista.

Ateena vaati minulta aikaa ja hitautta, herätti halun kerrata historiaa ja vielä joskus opetella paremmin ne kirjaimet. No, kirjaimet oppii melko helposti, mutta sanoissa näyttää  kirjaimia olevan aina liikaa.

 Ratikka oli oiva opettaja: yritin nopeasti itse hahmottaa aseman nimen, sitten kuunnella selkeän kuulutuksen ensin kreikaksi ja vielä englanniksi ja sen jälkeen taivastella, että niin lyhyessä nimessä oli niin monta kirjainta. Ratikkamatkat olivat varsin hauskoja ja opettavaisia ja kuluivat nopeasti.

Nyt on viimeinen päivä. Vielä ehtii jotain vaikka kotiinpaluu on ajatuksissa.

Tämä asunto Ippokratous-kadulla on Exarchian kaupunginosan laita-aluetta ja ihan lähellä on erilainen Kolonaki-alue. Tänään siellä syömässä ja ihastelemassa. Juuri niitä pieniä putiikkeja, kirjakauppuja, koruliikkeitä, kahviloita joita voi ihastella ja ehkä käväistä hieman hypistelemässä. Kirjakaupat on helppo ohittaa, sillä esillä on vain kreikankielisiä kirjoja, mutta jäljellle jää monta kivaa pikkupuotia - Kolonakissa tosin niitä kalliimpia ja hienompia.

Vaan yhtä en voi vastustaa: Apivita-luomusarjan suurta myymälää. Koko matkan ainoat ostokset oli helppo ja hauska tehdä.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti